Home

Achtergrond 2 reacties

Kritiek op GGD-onderzoek naar Nieuw Gemengd Bedrijf

De SP-fractie in de gemeente Horst aan de Maas en de vereniging Behoud de Parel hebben bezwaar geuit tegen het GGD-onderzoek naar het Nieuw Gemengd Bedrijf in Grubbenvorst.

De GGD maakte vorige week bekend dat dit bedrijf, met onder andere 33.000 varkens en 1,2 miljoen kippen, geen gevaar voor de volksgezondheid is.

De SP heeft de gemeenteraad verzocht om een interpellatiedebat. Fractievoorzitter Michael van Rengs heeft er moeite mee dat de gemeenteraad niet bij het onderzoek is betrokken, terwijl het College van B&W wel op de hoogte was. Daarnaast plaatst hij vraagtekens bij de inhoud van het onderzoek. "Wat is de reden dat de GGD slechts onderzoek heeft gedaan naar fijnstof en geur en dat er niet gekeken is naar influenza, MRSA, lawaai en de effecten van verkeer?"

Dezelfde bezwaren komen vanuit actiegroep Behoud de Parel. Andere kritiekpunten van beide kanten zijn dat er niet naar de gezondheid van werknemers is gekeken en dat andere plannen in de omgeving niet in het onderzoek zijn betrokken. Behoud de Parel noemt het onderzoek daarom tendentieus, onvolledig en op onderdelen onjuist.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    goed

    Goed nieuws dus, hierbij is bewezen dat landbouw de mensen niet ziek maken. Iedereen wist dir natuurlijk ook al maar het is nu wetenschappelijk bewezen. Einde discussie dus !!!

  • B bob

    Mogen we de sukkels bij de GGD nu ook al wetenschappers gaan noemen Goed(gek) ? Die hebben maar naar een factor gekeken en vergaten voor het gemak de enorme hoeveelhied medicatie die preventief nodig is om een massale uitbraak van dodelijke ziekten in die gigastallen te bemoeilijken. Dan loop je als Mensheid gevaar door een nog snellere resistentiewerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.