Home

Achtergrond 174 x bekeken

Krimp Russische economie kleiner dan verwacht

De Russische economie krimpt dit jaar met 7,5 procent. Dat heeft de Russische president Dmitri Medvedev gezegd in een interview dat vandaag op de Russische televisie is uitgezonden.

Eerder ging de regering in Moskou uit van een krimp met 8 procent of zelfs 8,5 procent. Medvedev gaf in het inteview toe dat de kracht van de economische achteruitgang in zijn land de overheid en andere instanties had overvallen. "De echte schade aan onze economie is veel groter dan eerder door ons, de Wereldbank en andere deskundigen is voorspeld'', aldus de Russische president. Maar volgens Medvedev heeft zijn regering echt grote economische rampen voorkomen door snel in te grijpen en een stimuleringsprogramma op poten te zetten. Daarmee werd de bankensector gered en massawerkloosheid voorkomen.

De Russische economie is voor een belangrijk deel afhankelijk van de export van olie en gas. Daarom kreeg Rusland het zwaar te verduren toen de prijs van olie dit jaar met de helft daalde ten opzichte van vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.