Home

Achtergrond 224 x bekeken

Koninginnedag volgend jaar in Zeeland

Koningin Beatrix en leden van de koninklijke familie vieren Koninginnedag volgend jaar in Zeeland.

Op vrijdag 30 april gaan ze eerst naar Wemeldinge (gemeente Kapelle) en daarna naar Middelburg, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend. Ze doen dit op uitnodiging van de burgemeesters van deze twee gemeenten.

Een dag eerder, op 29 april, gaan de vorstin en haar familie naar Apeldoorn, waar ze dit jaar met Koninginnedag waren. Ze onthullen in deze stad een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het drama dit jaar. De viering van Koninginnedag kreeg een dramatisch einde toen Karst T. met volle vaart op de koninklijke bus inreed, waarbij zeven mensen en hijzelf de dood vonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.