Home

Achtergrond 172 x bekeken

Kok moppert over media en Franse keuken

De media negeren dat Franse koks in alle leeftijdsgroepen dagelijks vernieuwend bezig zijn. De Franse keuken is nog nooit zo tijdgebonden geweest als nu, maar media negeren dat volkomen.

Die roepen enkel in Engels- of Spaanstalige media dat koks elders de gastronomie met nieuwe dingen verrijken. Deze klacht uitte de Franse topkok Alain Ducasse maandagavond op een culinair festijn in de economische hoofdstad van Brazilië, Sao Paulo.

"Het is misschien ons probleem, dat de Fransen geen media tot hun beschikking hebben die ze verdienen.'' Ze belichtten niet wat er in ons land allemaal gebeurt, meende Ducasse. "We rusten niet op onze lauweren met altijd dezelfde recepten. Franse chefs bouwen voort op de tradities van de Franse keuken en komen met spectaculaire nieuwe gerechten,'' aldus Ducasse.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.