Home

Achtergrond

'Klink misleidend over orgaandonaties'

Minister Ab Klink van Volksgezondheid schetst een veel te rooskleurig beeld van het aantal orgaandonaties.

Dat heeft een aantal patiëntenorganisaties vrijdag gesteld, onder wie de Nierpatiënten Vereniging Nederland en de Nederlandse Leverpatiëntenvereniging.

Klink meldde eerder deze week dat het aantal orgaandonaties dit jaar 20 procent hoger lag ten opzichte van vorig jaar. De patiëntenorganisaties betwisten de rekensom van de minister. Zij stellen juist dat er helemaal geen stijging is van het aantal orgaandonoren. Ze vinden dat het kabinet de wet moet wijzigen en een systeem moet invoeren waarbij mensen automatisch orgaandonor zijn, tenzij ze tijdens hun leven expliciet hebben aangegeven tegen donatie te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.