Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Klink houdt huisarts aan besparing medicijnen

Huisartsen zullen alsnog gekort worden als zij er volgend jaar niet in slagen de kosten voor geneesmiddelen voldoende te drukken.

Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag geschreven aan de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). Volgend jaar wil hij met goedkopere geneesmiddelen miljoenen besparen.

De minister gaat ervan uit dat het huisartsen wel zal lukken om in 2010 genoeg goedkopere recepten uit te schrijven. Maar mocht het ingeboekte bedrag van 127 miljoen niet volledig gehaald worden, dan zal hij het verschil een jaar later terug gaan halen.

Eerst was Klink van plan de huisartsen te prikkelen tot goedkoper voorschrijven door in 2010 hun tarieven voor een bedrag van 60 miljoen te verlagen. Een jaar later zouden ze dat terug kunnen krijgen als ze de kosten voor geneesmiddelen wisten te drukken. Later beloofde Klink af te zien van deze voorwaarde.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dr G K MItrasing, Huisarts

    Klink bezuinigt op de huisartsenzorg onder het mon van goedkoper en beter voorschrijven. Niets meer en niets minder. Meer info op www.devrijehuisarts.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.