Home

Achtergrond

’Klimaattop moet ook over crisis gaan’

Als regeringsleiders het op de Klimaattop in Kopenhagen alleen maar over het de klimaatverandering hebben, dan is deze topconferentie weinig zinvol.

Volgens Ashok Khosla, voorzitter van de Club van Rome, is de topbijeenkomst alleen van nut als er ook andere onderwerpen op de agenda staan, zoals de economische crisis en de afname van de biodiversiteit.

De Club van Rome is maandag begonnen aan een tweedaagse openbare conferentie in Amsterdam. De wetenschappers, politici, zakenlieden en milieuexperts buigen zich over alarmerende gegevens over de toename van de CO2-uitstoot en de groeiende wereldbevolking. De clubleden bedenken in Amsterdam strategieën om tot een duurzame samenleving te komen. De bijeenkomst is een opmaat naar de Klimaattop van de Verenigde Naties.

Maandagmiddag spreken enkele ereleden de club toe, onder hen de Russische oud-president Michael Gorbatsjov en voormalig premier Ruud Lubbers. Koningin Beatrix, ook erelid van de Club van Rome, woont de conferentie maandagmiddag bij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.