Home

Achtergrond

Keuringsdiensten keuren plantaardige export naar Rusland

De vier keuringsdiensten voor plantaardige producten BKD (bollen), NAK (zaaizaad en pootgoed), Naktuinbouw (teeltmateriaal) en KCB (groente en fruit, snijbloemen, potplanten) voeren vanaf vandaag de inspecties voor de export naar Rusland uit.

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) blijft de export certificeren. Dat heeft het ministerie van LNV afgesproken met de Russische autoriteiten. Tot nu toe werd alle fytosanitaire export naar Rusland gekeurd door de PD.

De Russische export vormde daarmee een uitzondering op gemaakte afspraken in project PlantKeur. Volgens die afspraken heeft de PD alle im- en exportinspecties sinds september 2007 overgedragen aan de vier genoemde keuringsdiensten.

Vanaf vandaag moeten inspecties aangevraagd worden bij een van de vier keuringsdiensten. Voor de inspecties gelden de normale tarieven van de diensten.

De afspraken met Rusland hebben geen gevolgen voor de eisen die de Russen stellen aan zendingen en certificaten, met dien verstande dat op het certificaat vermeld moet worden welke keuringsdienst de zending heeft geïnspecteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.