Home

Achtergrond 185 x bekeken

Kerk dringt aan op aidstest in Brazilië

De Rooms-Katholieke Kerk start in Brazilië een nationale campagne, waarin mensen worden opgeroepen zich "tijdig'' te laten testen op aids, de ziekte die wordt veroorzaakt door het hiv-virus.

De kerk is tegen het gebruik van condooms, die verspreiding van het hiv-virus volgens wetenschappers het best kunnen tegenhouden. De campagne moet de bijna tweehonderd miljoen Brazilianen, voornamelijk katholieken, bewust maken van de risico's van aids. Mocht iemand seropositief getest worden, dan moet zo snel mogelijk met een behandeling worden begonnen, aldus een woordvoerder van de kerk. De campagne wordt in samenwerking met het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid gelanceerd.

Eerder lagen de Braziliaanse overheid en de kerk geregeld met elkaar overhoop over de bestrijding van hiv en aids. "De kerken bidden en wij werken eraan om het aantal aidsgevallen terug te dringen'', zei de minister van Volksgezondheid, Jose Gomes Temporao, onlangs.

De RK-Kerk leert dat de verspreiding van aids alleen kan worden tegengegaan door seksuele onthouding en trouw in een monogaam huwelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.