Home

Achtergrond 187 x bekeken 6 reacties

Kamer wil snel opheldering over uitbetaling toeslagen

De Tweede Kamer wil uiterlijk donderdag aanstaande 12.00 uur antwoorden van minister Verburg op vragen over de uitbetaling van de bedrijfstoeslagen.

Dat heeft de vaste commissie LNV vanmiddag bepaald in een procedurevergadering.

CDA-Kamerlid Atsma heeft vorige week al schriftelijke vragen gesteld over het uitbetalingschema van de Dienst Regelingen. Volgens dat schema wordt in de maand oktober 40 procent van de toeslagen betaald. Atsma wil weten waarom dat percentage niet veel hoger kan zijn. Ook vraagt hij waarom de laatste uitbetalingen pas eind maart 2010 plaats vinden. Het Kamerlid heeft twijfels over de capaciteiten van de Dienst Regelingen.

Ook andere fracties bleken vanmiddag teleurgesteld in het betalingstempo. De landbouwcommissie wil snel antwoord op de vragen. De normale termijn voor het beantwoorden van vragen duurt drie weken. LNV neemt daar vaak meer tijd voor. Gezien het belang van de snelle uitbetaling zet de landbouwcommissie druk op de beantwoording door de minister.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet platzak

  Veehouders die pas begin volgend jaar worden uitbetaald worden dubbel gepakt.Nu staan ze rood of lenen bij en moeten daarover rente betalen.Hun toeslag begin volgend jaar kent geen rente bijtelling.Ook is er geen ruimte voor eventuele noodzakelijke investering die er misschien wel is bij de eventuele uitbetaalden.Was het nou zo moeilijk om iedereen alvast te vertellen wanneer ze ongeveer de toeslag kunnen verwachten.

 • no-profile-image

  willem

  De premie is binnen. Mooi. Toch vind ik het geen goed idee, want nu moet ik waarschijnlijk 1.5 jaar wachten op mijn volgende premie en je weet niet hoe het dan met de melkprijs is.

 • no-profile-image

  gert

  De minister heeft de boeren afgelopen zomer al beloofd vervroegd uit te betalen,maar dit blijkt maar gedeeltelijk waar te zijn

 • no-profile-image

  jan

  Verburg houdt een gedeelte van de boeren weer een worst voor,ze is niet erg geloofwaardig meer

 • no-profile-image

  Zeeuws boertje

  Het CDA had wel haast met het onder water zetten van de Hedwigpolder,waarvan ze eerst gezegd hadden dat het niet gebeuren zou,over geloofwaardigheid gesproken

 • no-profile-image

  drentse boer

  dat ze te weinig capaciteit hebben bij dienst regelingen wisten we al veel langer als ze met bepaalde dinger al haast een jaar achter lopen dan schort er wel iets ja!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.