Home

Achtergrond

Kabinet houdt vast aan paddoverbod

Het kabinet voelt er niets voor het paddoverbod terug te draaien.

Een deel van de Tweede Kamer, waaronder regeringspartij PvdA, drong daar vandaag tijdens een overleg met de verantwoordelijke ministers wel op aan.

Maar volgens de bewindslieden, Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Ab Klink (Volksgezondheid), is het paddoverbod juist effectief. Het verbod, dat sinds december vorig jaar geldt, werd ingesteld om het aantal incidenten met hallucinerende paddenstoelen terug te dringen. Dat is gelukt, stellen de ministers.

Ze baseren zich daarbij onder meer op het aantal ambulanceritten in Amsterdam. Van december tot en met maart moest er acht keer een ambulance uitrukken voor mensen die onwel waren geraakt nadat ze paddo's hadden gegeten. In dezelfde periode een jaar eerder gebeurde dat nog 49 keer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.