Home

Achtergrond 263 x bekeken

Jumbo neemt Super de Boer over

Supermarktketen Jumbo neemt branchegenoot Super de Boer over voor 552,5 miljoen euro, ofwel 4,82 euro per aandeel Super de Boer.

Daarover hebben de supermarktketens overeenstemming bereikt. De Franse aandeelhouder Casino, dat 57 procent van Super de Boer in handen heeft, gaat akkoord met de overname. "Super de Boer is een mooi bedrijf en de combinatie met Super de Boer past zeer goed in de strategie die Jumbo voor ogen heeft'', aldus Jumbo-directeur Frits van Eerd vandaag.

Eerder had Jumbo al een bod gedaan op Super de Boer van 480 miljoen euro, maar dat werd overtroffen door Sperwer (514 miljoen euro). Sperwer (Plus supermarkten) liet vandaagweten af te zien van een bod op Super de Boer.

Jumbo heeft het bod op Super de Boer verhoogd omdat er meer synergievoordelen zijn te behalen dan eerder verwacht. Ook sloot Jumbo in de tussentijd een samenwerkingsovereenkomst met Schuitema op het gebied inkoop.

Jumbo is nu met 127 winkels een relatief kleine speler, Super de Boer telt ruim driehonderd winkels. Jumbo's inkooppartner Schuitema krijgt tachtig Super de Boer-winkels als de overname rond is.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteiten. Ook zal de aandeelhouders van Super de Boer volgende maand gevraagd worden om groen licht te geven. Jumbo en Super de Boer verwachten de transactie nog voor het einde van dit jaar af te ronden.

Na afronding van de transactie wordt de beursnotering van Super de Boer stopgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.