Home

Achtergrond 192 x bekeken

Jongere positief over biologische voeding

Jongeren tussen de 12 en 25 jaar staan positief tegenover biologische voeding.

Zeventig procent van de 566 ondervraagfen zegt dat biologische voeding op z’n minst een beetje bij hen past. Dat blijkt uit onderzoek van het LEI. Jongeren associëren biologische voeding met vers, diervriendelijk en gezond. De helft van de ondervraagden vindt biologische producten wel duur.

Hoewel jongeren biologisch over het algemeen niet saai vinden, vinden ze het ook niet hip en trendy. Jongeren voelen zich met name aangetrokken tot de termen gezond en groen en daarmee kunnen biologische producten voor deze groep dan ook het best vermarkt worden, denkt het LEI.

Naast biologische voeding kunnen ook prima ongezonde producten, vinden de jongeren. Tachtig procent van hen eet één of meer keren per dag een ongezond tussendoortje. Daarbij geldt hoe jonger hoe ongezonder.

In het algemeen hechten jongeren waarde aan eten. Het avondeten werd door bijna iedereen elke dag genuttigd. Het ontbijt wordt het meest overgeslagen, 37 procent mist deze maaltijd minimaal eens per week.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de supermarkt veruit de favoriete plek is voor het kopen van voeding en is dus een belangrijk verkoopkanaal voor biologische producten, met daarnaast goede mogelijkheden voor kantines, stations en de sportkantine.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.