Home

Achtergrond 1 reactie

'Joegoslavië-Tribunaal in 2013 dicht'

Het Joegoslavië-Tribunaal hoopt begin 2012 zijn laatste proces in eerste aanleg af te ronden.

Dat wordt naar verwachting de zaak tegen de Bosnisch-Servische ex-president Radovan Karadzic. Half 2013 kan het VN-hof in Den Haag dan alle hoger beroepszaken afronden.

Dit zei president Patrick Robinson van het tribunaal donderdag voor de Algemene Vergadering van de VN in New York. De Jamaicaan deed tevens een klemmend beroep op de lidstaten van de volkerenorganisatie om alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de twee resterende voortvluchtige verdachten van oorlogsmisdaden worden opgepakt. Het gaat om de voormalige Bosnisch-Servische legerleider generaal Ratko Mladic en de voormalige Kroatisch-Servische president Goran Hadzic.

"Als zij niet voor de rechter komen, zal dat een smet achterlaten op de historische bijdrage van de Verenigde Naties aan de opbouw van vrede in voormalig Joegoslavië'', aldus Robinson.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Max

    Omdat er geen bewijs is tegen de voormalige president Milosevic en hij vooral bewijs toonde tegen westerse leiders moest hij verdwijnen. Waarom werden de ambities van Kroatië voor een raszuiver Kroatië en van de Bosnische president Izetbegovic voor een Bosnische islamitische staat via etnische zuivering van Kroaten en Serviërs niet gelaakt? Waarom werd de "groot-Albanese" ideologie van het Kosovaars Bevrijdingsleger (UCK) – die de steun heeft van Duitsland en van de Verenigde Staten - niet aan de kaak gesteld? Waarom werden hun leiders niet voor het tribunaal gedaagd? Slobodan Milosevic diende als symbool van de tegenstand tegen de Nieuwe Wereldorde. Daarom moest hij in een schijnproces veroordeeld worden… als voorbeeld voor alle ’onwilligen’, dissidenten en andersdenkenden, die geen vazallen van die Nieuwe Wereldorde willen zijn.
    Navo woordvoerder Jamie Shea zei in mei 1999, tijdens de bombardementen in Balkan:natuurlijk steunt de Navo het Internationaal Joegoslavie tribunaal. We hebben het zelf opgericht !

Of registreer je om te kunnen reageren.