Home

Achtergrond

Jagers nog niet succesvol op golfbaan

Jagers die op de golfbaan van de golfclub Rijk van Nijmegen in Groesbeek zwijnen op afstand moeten houden, zijn nog niet succesvol geweest.

De zwijnen waren dat wel; in de nacht van dinsdag op woensdag vernielden zwijnen opnieuw drie holes, meldde een woordvoerster van de golfclub donderdag.

De golfbaan in Groesbeek is een van de grootste van Nederland. De afgelopen weken wroetten zwijnen 's nachts de holes overhoop in hun zoektocht naar voedsel. De dieren richtten voor duizenden euro's schade aan. De golfclub laat jagers de boel 's nachts in de gaten houden, maar tot nu toe zonder resultaat.

Vanaf volgende week zijn de jagers de hele nacht aanwezig om de zwijnen op afstand te houden. Ook laat de golfclub een hekwerk van 900 meter lengte bouwen. De zwijnen zijn vermoedelijk afkomstig uit twee groepen van ieder twintig dieren, aldus de woordvoerster van de golfclub.

Lees ook: Jagers verdrijven zwijnen van golfbaan

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.