Home

Achtergrond

Jackpot valt op een eenvijfdelot

De Jackpot van de Staatsloterij is gevallen op een eenvijfdelot.

De winnaar krijgt 5,5 miljoen euro. Dat bleek zaterdag uit de trekking. Het winnende lot is verkocht in Noord-Brabant, meldde een woordvoerder.

De rest van de Jackpot schuift nu door naar de trekking van november. Dat betekent dat er dan 27,5 miljoen euro te verdienen valt of een gedeelte daarvan als de prijs weer valt op een eenvijfdelot. Voor de trekking van gisteren had de Staatsloterij het recordaantal van bijna 11,1 miljoen loten verkocht

Het is volgens een zegsman van de Staatsloterij voor het eerst in de 283 jaar dat de loterij bestaat dat er zoveel lotnummers voor een reguliere trekking over de toonbank zijn gegaan. Bijna driekwart van de lotnummers zijn voor eenvijfdeloten. Daarom heeft de organisatie geen recordomzet gedraaid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.