Home

Achtergrond

'Iran gaf nog geen antwoord aan IAEA'

Iran heeft nog geen definitief antwoord gegeven op een voorstel van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA).

Teheran wil eerst nog meer gesprekken over het voorstel om de spanningen over het nucleaire programma van de islamitische republiek te verminderen. Dat heeft het Iraanse staatspersbureau IRNA gemeld op gezag van welingelichte bronnen in Teheran.

IAEA-chef Mohammed ElBaradei maakte donderdag bekend dat Teheran officieel heeft gereageerd op het voorstel. IRNA meldde vandaag echter dat de boodschap aan het IAEA niet een antwoord op het voorstel was, maar alleen een aansporing voor meer gesprekken. Een definitief antwoord wil Teheran pas geven na verdere onderhandelingen, aldus IRNA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.