Home

Achtergrond 203 x bekeken

Internationale onderscheiding voor klimaatportaal

Het Plaform Communication on Climate Change (PCCC) heeft een internationale prijs gewonnen tijdens de Europese Meteorologenconferentie in Toulouse.

De website klimaatportaal.nl werd bekroond met de EMS Outreach & Communication Award omdat het initiatief "op een uitstekende manier een brug weet te slaan tussen wetenschap en samenleving''.

Dat heeft het KNMI vandaag gemeld. Het PCCC is een initiatief van onder meer het KNMI, de universiteiten van Amsterdam, Utrecht en Wageningen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het wil bekendheid van klimaatonderzoek en klimaatveranderingen in Nederland vergroten. De organisatie doet dit onder meer via de website klimaatportaal.nl.

Het PCCC heeft volgens het KNMI ambitieuze plannen om de website de komende jaren uit te bouwen. Zo moet de site meer informatie gaan bieden voor scholieren, die bijvoorbeeld een profielwerkstuk over het klimaat willen maken. Het gezaghebbende blad Nature Geoscience roemde het PCCC vorige jaar ook al als goed geslaagd voorbeeld van een informatienetwerk dat integrale kennis over het internationale klimaatonderzoek aanbiedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.