Home

Achtergrond

Indianen vinden overlevenden vliegtuigongeluk

Leden van een indianenstam, de Matis die in de jaren zeventig in het Amazonegebied werd ontdekt, hebben vrijdag de overlevenden van een vliegtuigongeluk diep in het regenwoud getraceerd.

De Braziliaanse luchtmacht maakte dit bekend. Die vreesde voor het lot van de elf inzittenden van een Cessna transportvliegtuig van de luchtmacht dat donderdag in een afgelegen gebied niet ver van de Peruaanse grens neerstortte. De piloot blijkt erin te zijn geslaagd het falende toestel te landen op een zijstroom van de rivier de Itui en voorzover bekend hebben zeker negen inzittenden het overleefd.

Een man die na het neerstorten hulp ging zoeken wordt nog vermist. Een ander zou zijn omgekomen en zijn lijk zou zich mogelijk in het gezonken wrak bevinden. De Matis-indianen zoeken samen met de Braziliaanse hulpverleners naar de twee. De indianenstam telt slechts ongeveer driehonderd mensen. Het is een van de kleine stammen in dit deel van het Amazonegebied, ongeveer 2750 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Brasilia.

Het vliegtuig was met vooral medewerkers van het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid in het kader van een inentingscampagne onder indianen op weg van Cruzeiro do Sul in de deelstaat Acre naar Tabatinga in de staat Amazonas. Na bijna een uur vliegen verloren verkeersleiders elk contact met het vliegtuig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.