Home

Achtergrond 1 reactie

'In de slag met bank over rente-opslag'

Telers moeten gangbare kredieten banken aanspreken op de rente-opslagen voor risico’s, stelt LTO Glaskracht.

Die opslag kan oplopen tot 4 procent en zet telers onder extra financiële druk. Voorzitter Nico van Ruiten riep tijdens een ledenavond van LTO Noord Glaskracht in Huissen telers op met banken in onderhandeling te gaan over de opslag. "Het wisselt enorm tussen bedrijven. Vraag aan de bank aan te tonen waarom de rente-opslag is, zoals die wordt voorgesteld."

De Rabobank laat weten dat de risico’s en dus rente-opslagen voor leningen aan glastuinders relatief hoog zijn door de hoge risico’s. Door oplopende rentes op de geldmarkt vallen de rente-opslagen nu extra op. De opslagen van vier procent zijn niet ongebruikelijk, zo stelt de bank. Een gangbare lening kan daardoor wel even duur uitpakken als de leningen met garantstelling van de overheid, waar een verplichte provisie in is opgenomen. Over twee weken peilt Glaskracht middels een enquête de financiële positie van de leden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Edel Schwein

    Ha ha , Glaskracht neem dan wel een hele lange peilstok mee.........niet te scherp want je pikt bij mij en vele anderen zo door de bodem......maar goed er zijn natuurlijk bedrijven die nog goed verdienen want anders wordt er niet 110 ha paprika bijgebouwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.