Home

Achtergrond 176 x bekeken 5 reacties

In 2050 een goed bord eten voor iedereen

Wie heeft de macht over het wereldvoedselsysteem?

Dat is volgens het FoodFirst Information and Action Network (FIAN) de belangrijkste vraag in de huidige wereldvoedselcrisis. Vandaag werd in Utrecht de Right to Food and Nutrition Watch, gewijd aan deze vraag, aangeboden aan minister Gerda Verburg.

Het beheer van het wereldvoedselsysteem moet worden aangepast om honger en de oorzaken ervan te kunnen overwinnen, zo stelt het FIAN. Zo staat er in het stuk dat er meer controle moet komen over het gebruik van landbouwgrond op de wereld. Ook benadrukken ze dat door politieke onrust te vaak het recht op voedsel voor de mens wordt verwaarloosd.

In Utrecht spraken maatschappelijke organisaties met elkaar over de manier waarop iedereen in 2050 een goed bord eten zou kunnen hebben. De voedselproductie moet daarvoor de komende veertig jaar verdubbelen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Gewoon doorgaan met ontpolderen!!!

 • no-profile-image

  Gerhard

  Het wordt tijd om het Markermeer in te polderen,het verlies in zeeland moet gecompenseerd worden,(dat de Belgen ons dit kunnen flikken, ongelooflijk)

 • no-profile-image

  jan

  Doe eerst maar iets aan de snelle bevolkingstoename in Afrika en India,want dan is het dweilen met de kraan aan

 • no-profile-image

  belg

  vooreerst wil ik wel stellen dat het niet de belgen zijn die om die ontpoldering hebben gevraagd maar dat dat
  europese verordeningen zijn en ja in belgie zijn ze van het zelfde bedje ziek ze maken een gekontroleerd overstromings gebied ongeveer 900ha en dan moet er weer ergens anders vele zoniet 100derden ha nieuwe natuur gemaakt worden zie maar naar de prospertpolder .In brabant zijn er plannen om een overstromingsgebied te maken waar er een recreatie en natuur gebied is maar wat had je gedacht die eene boer die nog niet is verdwenen kan wel 60ha goede landbouw grond afgeven een dijk tot naast zijn stal

 • no-profile-image

  gert

  Kijk maar naar Zimbabwe,zolang er dictators zijn, is het onzeker

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.