Home

Achtergrond 2 reacties

Idfa pleit voor minder steun melkveehouderij

De betere melkveehouders en zuivelaars in de VS hebben behoefte aan minder in plaats van meer ondersteuning vanuit de overheid.

Dat zegt Paul Kruse, voorzitter van de internationale brancheorganisatie voor zuivelproducenten Idfa. Kruse hield zijn pleidooi tegenover een senaatscomité. Volgens Kruse dreigt een terugkeer naar een situatie waarin melkveehouders beschermd worden tegen de grillen van de markt. "Op korte termijn goed", aldus Kruse, "maar uiteindelijk maakt dit de sector minder sterk op internationale markten."

In plaats daarvan wil Kruse een beleid gericht op innovatie en het openen van buitenlandse markten. "Willen we een van de buitenwereld afgesloten, op de eigen markt georiënteerde industrie?"

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Boerin

    Luie boeren bestaan niet!

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Paul Kruse, is mijn man!. Innovatief moeten wij zijn!!!... Of zo mogelijk worden!!!... Steun, Subsidie's en zo voort helpen slechts tijdelijk!!!... Dat heeft Paul Kruse heel goed gezegd!!!, ga zo door Paul!. Bovendien maak je met steun luie boeren,dat willen wij toch niet???...

Of registreer je om te kunnen reageren.