Home

Achtergrond 661 x bekeken 2 reacties

IJzersterke Nerine in keuringszaal

Sinds enkele weken toont Cees Breed in de keuringszaal prachtige soorten cultivars van Nerine.

Nerine 'Red Pimpernel' is bijna volmaakt rood. Een stevige plant met een hoge houdbaarheid. Licht roze is Nerine welsii en wit Nerine bowdenii alba. Breed showt tevens potten met prachtig bloeiende Oxalis, waaronder de roze Oxalis imbricata, de kleine witte Oxalis anomala, de lichtroze Oxalis polyhylla en de rode Oxalis hirta.

Th. J. de Groot zette goede kwaliteit van herfstbloeiende Crocus op de keuringstafel, waaronder de lichtblauwe Crocus tournefortii, de donkerblauwe Crocus serotinus en de witte Crocus cartwrightianus albus. Ook Breed kwam met dit product en showt onder andere de kleine witte Crocus matthewii en de grote blauwe Crocus speciosus 'Cassiope' alsmede de kleine, blauw gestreepte Crocus pulchellus.

Lelies zijn er deze week in de keuringszaal weer in vol ornaat te bewonderen. Zoals de prachtige witte Lilium 'Minerva' van Royal van Zanten, de roze/witte L. 'Pinn Up' van World Breeding, de donkerrode Lilium 'Pica' van V.d. Marel Lelie BV en de prachtig gele L. 'Serano' van Marklily.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arie

  De gegevens van de inzender zijn wellicht op te vragen bij de KAVB. Het adres is: Weeresteinstraat 10a
  2181 GA Hillegom, Postbus 175
  2180 AD Hillegom.
  telefoon: 0252-536950, fax: 0252-536951
  mail: kavb@kavb.nl.

 • no-profile-image

  Herma Stokkers

  Zijn de nerine red pimpernel en de wit Nerine bowdenii alpha al verkrijgbaar als bloembol en zo ja weet u ook waar ik deze bollen kan kopen?

  Vriendelijke groet,

  Herma Stokkers

Of registreer je om te kunnen reageren.