Home

Achtergrond 437 x bekeken

Hoge boetes bij aanpak legionella

Eigenaren van sauna's, zwembaden en ook ziekenhuizen die niet voldoende werk maken van het bestrijden van legionella kunnen daarvoor vanaf 1 januari 2010 worden beboet.

Het gaat om boetes van duizenden euro's. Minister Jacqueline Cramer (VROM) kondigde dat donderdag aan in de Tweede Kamer.

Cramer besloot hiertoe nadat uit een rapportage opnieuw was gebleken dat instellingen de legionellavoorschriften niet voldoende nakomen. Legionellabacteriën vermenigvuldigen zich in stilstaand, lauw water en kunnen door bijvoorbeeld een douche of een fontein worden verspreid.

In deze nieuwe lik-op-stukaanpak gaat de VROM-Inspectie onder meer processen-verbaal uitschrijven als een instelling geen risicoanalyse of beheerplan heeft of niet regelmatig monsters neemt. Cramer wijst erop dat in de loop van 2010 de nieuwe Drinkwaterwet geldt. Dan kunnen nog hogere boetes worden opgelegd omdat de Drinkwaterwet wordt opgenomen in de Wet Economische Delicten, geeft ze aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.