Home

Achtergrond

Hiskoflower verrast met prima dahlia’s

Geheel tegen de verwachtingen in, werd maandag nog een inzending met dahlia’s verzorgd door Hiskoflower.

Het betreft dahlia’s die kennelijk in de luwte zijn gegroeid en dus geen last hebben ondervonden van de eerste nachtvorsten.

De kwaliteit van de ingebrachte dahlia’s is goed, zoals ook op de bloemenveiling werd geconstateerd en gewaardeerd. Met een prijs van 14 tot 15 cent per steel werd een opbrengst gerealiseerd waarvan de dahliakweker afgelopen zomer alleen maar kon dromen.

Ronduit voortreffelijk is de oranje, ronde boldahlia ‘Sylvia’ (foto) in een kwaliteit zoals die nog niet eerder aan de orde was. Ook goed is de witte decoratieve dahlia ‘Bonesta’, waarvan de strepen nu iets lichter van tint zijn. Of er ook voor de keuring van volgende week nog dahlia’s naar de keuring worden gebracht is niet met zekerheid te zeggen. De vorst ligt op de loer en veel kwekers zijn volop bezig met het rooien. Hiskoflower sluit niet uit dat als de weersomstandigheden meewerken, er toch nog product kan worden geshowd.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.