Home

Achtergrond

Heineken verhoogt winstverwachting voor 2009

Bierbrouwer Heineken heeft woensdag de winstverwachting voor dit jaar verhoogd.

Heineken rekent nu voor heel 2009 op een groei van de nettowinst (beia) met een 'laag tweecijferig' bedrag tegen een eerder verwachte winstgroei met een 'hoog enkelcijferig' bedrag.

De omzet ging in het derde kwartaal met 3,9 procent omlaag tot 4,07 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. Dat is iets lager dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een omzet van 4,12 miljard euro. Het biervolume ging met 4,7 procent omlaag tot 35,3 miljoen hectoliter. Hier werd door analisten gerekend op een daling met 5,4 procent tot 34,9 miljoen hectoliter.

Heineken liet weten dat de nettowinst (beia) in 2009 waarschijnlijk wel iets lager zal uitkomen dan in 2008. Dat heeft onder meer te maken met negatieve wisselkoerseffecten in de tweede helft van het jaar, aldus Heineken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.