Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Heineken in de race om Mexicaanse brouwer'

Bierbrouwer Heineken zou interesse hebben in de bieractiviteiten van het Mexicaanse Femsa.

De twee partijen hebben gesprekken gevoerd over een mogelijke overname, meldde de Amerikaanse krant Wall Street Journal vandaag op basis van bronnen bekend met de situatie.

Femsa is een van de grootste drankenbedrijven in Latijns-Amerika. Het concern wil zijn bieractiviteiten fuseren met een ander bierconcern. Met de deal zou een bedrag van 9 miljard dollar (6,2 miljard euro) zijn gemoeid.

Heineken onthield zich van commentaar en wilde niet ingaan op vragen over mogelijke interesse. Op de beurs in Amsterdam verloor het aandeel vrijdagochtend 3,4 procent. De AEX noteerde 1,5 procent lager.

Fomento Economico Mexicano SAB, zoals Femsa voluit heet, heeft bevestigd gesprekken te voeren met verschillende partijen, maar zegt niet met wie. Volgens The Wall Street Journal zou ook SABMiller, het bierconcern dat in 2008 Grolsch overnam, om de tafel zitten. Femsa waarschuwde dat er geen zekerheid is dat de gesprekken tot een definitieve overeenkomst zullen leiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.