Home

Achtergrond

Handtekeningen Van Nieuwenhoven gestolen

PvdA-politica Jeltje van Nieuwenhoven is de lijst met handtekeningen kwijt die ze nodig heeft om te kunnen worden gekozen als lijsttrekker van de PvdA-fractie bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Het Haagse raadslid Koen Baart had de lijst in zijn bezit, maar is donderdagavond bestolen van zijn tas. De lijst had gisteren bij de lokale PvdA-afdeling ingeleverd moeten worden. Maar na beraad is besloten Van Nieuwenhoven nog 48 uur extra te geven om haar vijftig handtekeningen opnieuw te verzamelen. Dat heeft de politica vandaag gezegd. Zij stelt dat het probleem "zichzelf al bijna weer heeft opgelost''.

De enige tegenkandidaat voor het fractieleiderschap, de Haagse wethouder Marnix Norder, heeft zijn lijst overigens wel op tijd ingeleverd.

De Haagse PvdA-leden kiezen in de loop van de maand hun nieuwe lijsttrekker. De ogen zijn tijdens de komende verkiezingen in maart extra op Den Haag gericht, omdat Geert Wilders heeft aangekondigd dat zijn partij in deze stad en in Almere in de gemeenteraad wil. Uit de uitslag van de Europese verkiezingen in juni bleek dat de PVV de potentie heeft in Den Haag de grootste partij te worden. Momenteel heeft de PvdA de meeste zetels in de gemeenteraad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.