Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Handel speelt belangrijke rol bij invoering I&R

De vervoerders van schapen en geiten gaan na 1 januari een groot deel van de aan- en afvoermeldingen voor hun klanten doen.

Deze verwachting sprak Dienst Regelingen (DR) uit tijdens een informatiebijeenkomst in Sint Michelgestel over elektronische identificatie en registratie (I&R).

Schapen- en geitenhouders kunnen een persoon machtigen om voor hen de aan- afvoermeldingen te verzorgen. De machtiging kan door de houders zelf worden aangemaakt via internet. Ook kunnen vervoerders, verzamelplaatsen en slachthuizen een machtiging voor houders aanvragen. De gemachtigde persoon moet wel iemand zijn die ook bij DR als relatie bekend is.

Voordeel van het machtigen van een persoon door zowel de houder als de verzamelplaats is dat één persoon alles kan doen. De verantwoordelijkheid blijft volgens DR liggen bij de houder. In de database zijn alle meldingen door de houder te controleren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    schaap

    als je je handelaar gaat machtigen om je aan en afvoer meldingen te gaan doen omdat je het gedonder niet wilt hebben van de extra rompslomp dan moet je je wel realiseren dat als de handelaar een fout maakt jij er voor verantwoordelijk wordt gehouden.
    Je laat de sleutel toch ook niet in het slot zitten als je de deur op slot doet?

Of registreer je om te kunnen reageren.