Home

Achtergrond

Half miljard voor lokaal klimaatbeleid

Gemeenten, provincies en waterschappen steken in totaal ruim een half miljard euro in lokaal klimaatbeleid.

Dat staat in een overeenkomst met minister Jacqueline Cramer (Milieu), die zij vandaag in Den Haag hebben ondertekend. Aan het zogeheten Groen Akkoord doen bijna zestig gemeenten, acht provincies en elf waterschappen mee. Zij investeren samen meer dan 500 miljoen euro in vermindering van de uitstoot van het broeikasgas CO2, onder meer door energiezuinige straatverlichting en subsidies voor bijvoorbeeld zonnepanelen en woningisolatie.

Volgens Cramer zijn de lokale initiatieven van groot belang voor de aanpak van het klimaatprobleem. Het geld dat met het Groen Akkoord is gemoeid, komt bovenop de duurzame investeringen die het kabinet in april aankondigde in het kader van de aanpak van de economische crisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.