Home

Achtergrond

Grote uitslaande brand in centrum Delfzijl

In een drogisterij annex supermarkt aan de Landstraat in Delfzijl is maandagochtend iets na elf uur een grote brand uitgebroken.

De winkel was open en moest direct worden ontruimd. Niemand raakte gewond. De straat bevindt zich midden in het centrum van Delfzijl. Ook alle omliggende panden zijn ontruimd, zo meldt een woordvoerder van de hulpverleningsdiensten. Het gaat om tientallen mensen, een deel van hen opgevangen in het gemeentehuis.

De brandweer beschouwt het pand als verloren. Het kan nog zeker uren duren voordat de brand onder controle zal zijn. Het is nog niet bekend of belendende percelen ook als verloren moeten worden beschouwd.

Vanwege de rookontwikkeling is een groot deel van het centrum afgezet. Ook bestaat de kans dat spuitbussen die in de winkel werden verkocht, exploderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.