Home

Achtergrond

Grote belangstelling voor openhuizendag

Ongeveer 130.000 mensen hebben vandaag een kijkje genomen bij een huis dat te koop staat.

Het was de openhuizendag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en zij konden zonder afspraak binnenlopen bij een van de 45.000 deelnemende woningen. Niet alle woningen trokken kooplustige of gewoon nieuwsgierige kijkers. Eén op de vijf trok geen enkele bezoeker.

NVM-voorzitter Ger Hukker ziet in de grote opkomst een bewijs dat de woningmarkt nog altijd in beweging is. "Nog steeds wil een groot aantal consumenten doorstromen naar een grotere woning en ook het aantal starters op de woningmarkt neemt weer toe.'' Maar door de economische crisis is iedereen volgens hem wel voorzichtiger geworden.

Volgens NVM is het nu een goede tijd een huis te kopen. De prijzen liggen gemiddeld 5 procent lager dan vorig jaar, er is een ruime keuze en de rentestand is gunstig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.