Home

Achtergrond

Grote aanvoer van Freesia drukt de prijzen

De forse aanvoergroei van dubbelbloemige Freesia's drukken de prijzen op de bloemenveilingen.

FloraHolland meldt in dat verband dat er vorige week bijna 20 procent meer werd aangevoerd tot bijna een miljoen stuks en de prijs naar bijna €0,14 zakte.

De 3.8 miljoen enkelbloemigen die werden aangevoerd daalden een halve cent naar €0,12. De gladiolenaanvoer stabiliseerde op 3.1 miljoen stelen en de prijs liet een veer van een halve cent. De grootbloemigen deden nog €0,13 en dat is 2 cent minder dan vorig jaar bij een aanvoer die 40 procent hoger lag dan vorig jaar rond deze tijd.

De kleinbloemigen deden dik tien cent en dat is een halve cent beter dan vorig seizoen bij 15 procent minder aanbod. Bijna 1,2 miljoen irissen werden aangevoerd en dat betekende wederom een grote stijging van 20 procent ten opzichte van een week eerder en maar liefst plus 60 procent in vergelijking met vorig jaar.

De prijzen stegen fractioneel tot ruim €0,09 in vergelijking met een week eerder. Ten opzichte van vorig jaar kwamen de prijzen nu 5 cent lager uit. De aanvoer van kleinbloemige Calla's (Zanatedeschia) daalde naar 2,6 miljoen stuks en de prijzen daalden mee naar €0,27. Dat is 2 cent minder dan een week eerder en 10 cent lager dan vorig jaar. Maar toen stond er ook bijna 20 procent minder.

De aanvoer van Dahlia's, Crocosmia en Ornithogalum ligt per productgroep als gevolg van het milde weer nog aanzienlijk hoger dan vorig seizoen. De prijzen liggen met respectievelijk €0,09, €0,08 en €0,12 enkele centen lager dan vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.