Home

Achtergrond 191 x bekeken

GroenLinks wil strategische voorraad graan

GroenLinks in het Europarlement bepleit een minimumvoorraad aan graan en andere belangrijke landbouwproducten.

"Het is niet een pleidooi voor meer melkplassen en boterbergen, maar voor een noodvoorraad voor slechte oogsten'', zei Europarlementslid Bas Eickhout dinsdag.

Eickhout voorziet dat de vraag naar voedsel de komende tijd flink stijgt. De wereldbevolking groeit snel, vooral in China en India. Bovendien maakt de klimaatverandering de oogsten steeds wisselender: droge en natte periodes zullen toenemen.

"De komende jaren zal de discussie meer gaan over voedseltekorten dan voedseloverschotten, zoals de laatste decennia'', zei Eickhout. Het Europarlementslid houdt zijn pleidooi in een notitie voor overleg met de 55 leden tellende groene fractie in het Europarlement. De Europese Unie heeft al strategische voorraden olie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.