Home

Achtergrond

Groen Museum in Rotterdam opent deuren

In de nieuwe woonwijk Park 16 hoven in Rotterdam is het Groen Museum geopend. Het is een woonhuis dat door parkwachter Gina Kranendonk is omgetoverd tot een museum over duurzaamheid, natuur en milieu.

"Alles wat in het museum te zien is, is geïnspireerd op de natuur in de buurt'', vertelt Kranendonk, die het Groen Museum mede zegt te danken aan de economische crisis. ,,Het huis staat al een tijd te koop en ik mag het tijdelijk gebruiken om er een andere invulling aan te geven. Zo bezien heeft de crisis ook positieve kanten.''

Het museum, met levende slakken op de muren, een slaapkamer met kastanjebladeren, vloeren gemaakt van boomstronken en een kinderkamer die kinderen moet stimuleren weer lekker in de natuur te ravotten, is tot en met november elk weekend geopend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.