Home

Achtergrond

Groei in gebruik siergrassen

In steeds meer tuinen worden siergrassen toegepast. In veel gevallen ook met succes, want siergrassen hebben een lang leven.

Naast het gebruik in de tuin doet siergras het ook goed op de vaas. Solitair, als complete bos, of verwerkt in het gemengde boeket. In het laatste geval zal het gras de bloeitijd van de andere bloemen uit dat boeket overtreffen en kan het in een nieuw boeket worden gepast.

Op de bloemenkeuring is deze week een deel te zien van wat er op het brede gebied van siergrassen voor handen is. Zoals de hoog opgroeiende Miscanthus sinensis 'Roten Pfeil' van Marco van Noort. Prachtige rode pluimen en een stevig gras dat al gauw een hoogte van anderhalve meter kan bereiken. Van Noort showt tevens onder andere de lage grassen uit het sortiment Carex, waaronder de prachtige Carex 'Silver Scepter' en het eveneens korte gras Molinia caerulea Variegata alsook een Panicum virgatum 'Rotstrahlblusch' waarvan de bloei aan doorgeschoten wild (berm)gras doet denken.

Kees van den Aardwegh zette enkele vazen met Panicum in de keuringszaal. Dit siergras kan buiten een stootje hebben en veert lustig mee met harde windvlagen. Zoals Panicum 'Thundercloud' en Panicum 'Big Mate'. Ton Meiland bracht eveneens een serie prachtige siergrassen naar de keuring, waaronder Chasmantium uniola, Pennisetum alopecuroides en Panicum 'Indian Summer'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.