Home

Achtergrond 191 x bekeken

Griepepidemie in Nederland

In Nederland heerst nu officieel een griepepidemie van de Mexicaanse griep.

Dat stelt het RIVM op basis van een peiling onder huisartsen in Nederland, uitgevoerd in samenwerking met gezondheidsinstituut Nivel. Een woordvoerder van het Nivel bevestigde vandaag berichtgeving hierover in Trouw.

Er is sprake van een officiële griepepidemie omdat huisartsen twee weken achter elkaar meer dan 55 mensen op elke 100.000 Nederlanders met griepachtige klachten turfden. Volgens het Nivel telden de huisartsen in de week van 5 tot en met 11 oktober 69 mensen met griep per 100.000 mensen. Een week later was dat weer het geval, aldus het Nivel.

Het RIVM zegt vrijdagmiddag de cijfers bekend te maken en wil daarom nog niet reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.