Home

Achtergrond

Gratis spaarlampen voor Mexico

Een samenwerkingsverband van grote Nederlandse bedrijven, onder aanvoering van bank en verzekeraar ING, gaat energiezuinige lampen weggeven in Mexico.

Vandaag maakten de bedrijven bekend met een eerste fase van het project te beginnen. Uiteindelijk willen de bedrijven in Mexico 30 miljoen gloeilampen vervangen door spaarlampen. ING verstrekt hiervoor een lening, Philips levert de lampen. De kosten van het project worden betaald met de verkoop van emissierechten aan energieleverancier Eneco. Deze emissierechten ontstaan doordat bij het project het stroomgebruik en dus de uitstoot van koolstofdioxide wordt teruggebracht.

De eerste miljoen lampen worden in november gedistribueerd. Mexicaanse huishoudens met een laag of middellaag inkomen kunnen maximaal vier peertjes inwisselen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.