Home

Achtergrond

GrainCorp neemt Amerikaanse mouterijgigant over

GrainCorp neemt de Amerikaanse mouterijconcern United Malt Holdings (UMH) over voor 459 miljoen euro (757 Australische dollars).

De Australische graanhandelsfirma wordt door de overname een grote wereldwijde speler. UMH produceert in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk ongeveer 1 miljoen ton mout voor een groot aantal brouwerijen.

De overname komt kort na de overname van de Australische concurrent ABB Grain door het Canadese Viterra. De Australische graanmarkt is pas vorig jaar geliberaliseerd. Sindsdien slaan Australische firma's hun vleugels internationaal uit. Buitenlandse concurrenten willen dan weer in Australië overnames plegen, vooral om de groeiende Aziatische markt goed te bedienen.

"GrainCorp wil al jarenlang minder afhankelijk worden van het weer en seizoensproductie", aldus directeur Don Taylor. GrainCorp heeft reeds 280 graanopslag- en overslagplaatsen en voegt daar nu 14 mouterijen aan toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.