Home

Achtergrond 2 reacties

Goedkope supermarkten maken rijke Duitsers

Ondanks of dankzij de economische crisis zijn de broers Karl en Theo Albrecht, grondleggers van de goedkope supermarktketen Aldi, nog altijd de rijkste Duitsers.

Ze hebben elk een geschat vermogen van ongeveer 17 miljard euro. Dat blijkt uit het overzicht van de rijkste mensen in de Bondsrepubliek, dat het Duitse ondernemerstijdschrift Manager Magazin dinsdag publiceerde.

Vorig jaar stonden de broers Albrecht ook op een en twee, met een ongeveer even hoog vermogen. Ze werden rijk door de kleine buurtsuper van hun moeder na de Tweede Wereldoorlog uit te bouwen tot een grote keten. Door merkartikelen te mijden en zo min mogelijk franje in de winkels te gebruiken wisten ze de prijzen laag te houden. Inmiddels heeft Aldi duizenden winkels wereldwijd, waaronder in Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De Aldi-broers laten de bestuursvoorzitter van een andere discounter achter zich. Dieter Schwarz van Lidl staat met een geschat vermogen van 10 miljard euro op de derde plaats in Duitsland. De nummer drie van vorig jaar, de familie Porsche, zakte naar plaats dertien.

De Duits-Nederlandse familie Brenninkmeijer is de rijkste familie van de Bondsrepubliek. De telgen van de grondleggers van de winkelketen C&A hebben gezamenlijk een geschat vermogen van 22,5 miljard euro. Vorig jaar stonden de Brenninkmeijers ook boven aan de Duitse lijst, toen met 26 miljard euro. C&A heeft enkele honderden filialen in Duitsland.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    veehouder

    In de top 100 rijkste duitsers staan ze wellicht in de top maar als het aankomt op Maatsschappelijk Verantwoord Ondernemen staan ze waarschijnlijk met stip onderaan!

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Geachte Veehouder uit Dongeradeel. U bent zeer beknopt in uw commentaar. Wat is in uw beleving; Maatschappelijk Verantwoord???. Mag ik u een wat meer onderbouwde uitleg vragen???.

Of registreer je om te kunnen reageren.