Home

Achtergrond

Goede kwaliteit Dahlia ondanks weersomstandigheden

Alhoewel het voor het weekend in met name het kustgebied flink heeft gestormd, hebben enkele dahliakwekers toch nog goede kwaliteit van de tuinen kunnen plukken om in de keuringszaal te showen.

Het einde van het seizoen nadert evenwel met rasse schreden. Een seizoen waarop wat betreft de bloemenprijzen met gemengde gevoelens zal worden teruggekeken, want het was niet altijd even positief.

Vorige week bijvoorbeeld werd op de bloemenveilingen voor de Dahlia gemiddeld een stuiver per steel betaald en dat is geen vetpot. H. van Eeuwijk en Zn. toont in de keuringszaal enkele prachtige vazen met diverse cultivars uit het halskraagsortiment van de Dahlia, waaronder de vrolijke Dahlia 'Pooh'.

Van Eeuwijk constateert regelmatig dat de consument in dit type Dahlia is geïnteresseerd, doch de handel dit nog niet voldoende oppakt. Mooi rood is de al ongeveer veertig jaar oude semi cactus Dahlia 'Red Matador' en super donkerrood de importdahlia 'Black Jack' waarvan de inzender nu een partij maakt. Hiskoflower presenteert weer goede kwaliteit van Dahlia 'Bonesta'. Wit met paarse strepen en mooi gevormd. Fraai oranje is D. 'Sylvia' waarvan de bloem een mooi ronde bolvorm heeft.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.