Home

Achtergrond 8 reacties

Gibo: inkomen melkveehouder daalt met 54.000 euro

Het inkomen van melkveehouders is in de eerste negen maanden van 2009 met 54.000 euro gedaald.

Het gaat hier om het bedrag dat beschikbaar is voor privé, aflossing en reservering. Dat meldt accountantskantoor Gibo.

De daling is vooral een gevolg van de lage melkprijs. De Gibo Groep verwacht dat het inkomen over heel 2009 daalt met 47.000 euro, bij een bedrijfsproductie van 775.000 kilo melk. De melkprijs ligt volgens het accountantsbureau de eerste negen maanden van dit jaar 11 cent lager dan in 2008. De uitgaven liggen dit jaar ook wat lager, waardoor de beschikbare middelen per kilo melk zijn gedaald met zo’n 9 cent. De Gibo Groep baseert deze resultaten op bedrijfsvergelijkingen van 151 melkveebedrijven.

Door de quotumverruiming is er volgens Gibo in 2009 bijna 25.000 kilo meer gemolken. Dat compenseert de inkomensdaling door de lagere melkprijs enigszins. Grootste daler bij de kosten is het krachtvoer. Het gaat om zo’n 6.500 euro, ondanks de hogere melkproductie per bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  vorig jaar laag het inkomen op 70 000 euro, dat betekent dat er dit jaar nog zo'n 22 000 euro overblijft voor een gemiddeld bedrijf. En dat voor een rampjaar. Ik zie voor de melkveehouderij een zonnige toekomst tegenmoet. Daarom stop met zeuren.

 • no-profile-image

  boer

  dat zijn dus de echte ondernemers!
  die bewaren wat voor een slecht jaar en kopen geen nieuwe trekker.

 • no-profile-image

  huub

  Volgens mij de boodschappen onder de post prive..of ben ik gek?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo is het, Beter Lezen,uit Groningen en Huub, uit Aalten, jullie begrijpen hoe de vork in de steel zit!!!... John, uit Brabant is wel optimistisch!, maar zal uiteindelijk ook op een goeien dag een leeg portemeneetje hebben. Tenzij en dat is ook mogelijk, John heeft in plaats van een lening een spaarrekening met een flink te goed. Dan kunt ge nog een poosje vooruit , John !!!...

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zeg domme Fransje, wat was het referentiebedrag waarop je die conclusie trekt? En, al naar de speelgoedwinkel geweest voor je bmw'tje?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Melkprijs omlaag, productie omhoog zo hou je de omzet enigzins op peil. Maar het gaat uiteindelijk om de netto winst!, daar kan je brood van kopen. 2009 kan geen goed jaar meer worden, dat is vrijwel zeker. Nog belangrijker is hoe gaat het verder?, in 2010? en daarna???... Zal de binneneuropese vraag weer (ondanks stijging van werkeloosheid?) toenemen? De Boterprijs is flink gestegen, Poeder ook, Kaas een klein beetje,maar is stijgende!. Uiteindelijk zijn wij met het huidige aanbod van Melk, afhankelijk van een betere Wereldmarktprijs voor een goede prijsvorming in de Toekomst!!!...

 • no-profile-image

  beter lezen

  jij snapt er niks van john

  vhiervan moet je nog aflossen, prive en reserveren, dus kom je negatief uit. waar moet je nu boodschappen voor halen????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 • no-profile-image

  frans

  waneer er er 54000 euris minder wordt verdiend dat moet het een 1 1/2jaar terug voor de daling van de melkprijs enorm hoog geweest zijn

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.