Home

Achtergrond

Geslaagde markt bloembollen

Afgelopen weekend werd in de Keukenhof in Lisse de traditionele bloembollenmarkt gehouden.

Een evenement waarvoor liefhebbers van met name bijzondere bolgewassen van ver komen en soms voor de hele familie of zelfs de hele straat inkopen doen.

Aan het grote aantal mensen dat het terrein van Keukenhof verliet, mag worden geconcludeerd dat deze markt weerom een succes is geweest. De vele belangstellenden stroopten de kramen af op zoek naar bijzondere bolgewassen en kwamen wat dat betreft volledig aan hun trekken, want door de kraamhouders (merendeels de kwekers zelf) werd een breed sortiment aangeboden, zoals de bekende variëteiten tulpen, hyacinten en narcissen, maar ook veel vrij onbekende cultivars van die soorten en natuurlijk de nodige bijzondere bolgewassen.

Standhouder Hein Meeuwissen was al eerder een stapje verder gegaan in het promoten van de bloembolgewassen. In samenwerking met de Teylingse ondernemersvereniging TOV werden in de periode voordat de markt plaatsvond onder het winkelende publiek in Sassenheim ongeveer drieduizend zakjes tulpen uitgedeeld, met daaronder Tulipa 'Analita', T. 'Liliput' en T. 'Turkestanica'. Een initiatief dat volgens Meeuwissen zeer geslaagd is en bij een volgende gelegenheid op wellicht nog grotere schaal kan worden gehouden.

Tegelijk met de Bloembollenmarkt maakte een delegatie uit het Duitse Koblenz ook promotie voor de Bundersgartenschau die daar in 2011 wordt gehouden. De organisatie is in dat verband een partnerschap aangegaan met de Keukenhof waar vrijdag een 20 vierkante meter groot Bugalogo met 2.200 tulpenbollen werd geplant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.