Home

Achtergrond

Gerechtshof: hond kan geen erfgenaam zijn

Een hond kan geen wettige erfgenaam zijn. Een testament waarin wel zo wordt beschikt, is ongeldig.

Dit heeft het gerechtshof in de voormalige West-Duitse hoofdstad Bonn vandaag besloten.

De zaak was aangespannen door een vriend van een man die in januari op 52-jarige leeftijd was overleden. In zijn laatste wil had hij zijn hond Lucky tot enige erfgenaam gemaakt van al zijn eigendommen, waaronder enkele huizen. De vriend wordt in het testament opgedragen om voor hond en huizen te zorgen.

Een lagere rechter had de eigendomsoverdracht aan Lucky al verworpen en een halfbroer van de overleden man aangewezen als erfgenaam. De vriend had hiertegen een klacht ingediend: eigenlijk zou hij als erfgenaam bedoeld zijn geweest en niet de hond. Met die redenering ving hij bot bij het gerechtshof. De vriend heeft volgens de rechters wel een zorgplicht voor Lucky: hij moet de hond "goed behandelen, voeren en inenten'', aldus de uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.