Home

Achtergrond

Gemeenteraad Kaag en Braassem unaniem tegen kassengebied

De gemeenteraad van het Zuid-Hollandse Kaag en Braassem wijst de ontwikkeling van een nieuw kassengebied binnen de gemeentegrenzen af.

Geen enkele fractie in de raad geeft daar steun aan. In de onlangs gehouden raadsvergadering werd door de raad unaniem ingestemd met een initiatiefvoorstel, waarin nieuwe kassen worden afgewezen, maar waarbij het college van b en w wordt gevraagd werk te maken van de herstructurering van de bestaande kassengebieden in de gemeente.

Het CDA, traditioneel de partij met de meeste aanhang onder de plaatselijke tuinders, kon zich uiteindelijk ook vinden in de tekst van het initiatiefvoorstel. Ook kreeg het college de opdracht mee zich in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het kenniscentrum voor de sierteelt rond Roelofarendsveen, waar onder meer Naktuinbouw is gevestigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.