Home

Achtergrond

Geld EU voor Nederlandse milieuprojecten

De Europese Commissie draagt 10,8 miljoen euro bij aan twee Nederlandse milieuprojecten.

In het eerste geval gaat het om het herstellen van de natuurlijke waterbalans in Nationaal Park Dwingerveld. Daarnaast gaat er EU-geld naar het Fochteloërveen, een natuurgebied met hoogveen op de grens van de Nederlandse provincies Friesland en Drenthe. De waterkwaliteit wordt daar verbeterd en waterniveaus worden aangepast.

De Europese Commissie heeft dat donderdag bekendgemaakt. In totaal werden er, verspreid over de EU, 196 nieuwe projecten goedgekeurd voor de periode 2007-2013. Het zijn projecten op het gebied van natuurbehoud, milieubeleid en communicatie. De totale investering bedraagt 431 miljoen euro. De EU neemt hiervan 207,5 miljoen euro voor haar rekening via het Europees milieufonds.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze projecten een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van de natuur en de verbetering van het milieu. Ze maken iedereen in de EU ook beter bewust van de belangrijke uitdagingen waarmee wij geconfronteerd worden op milieugebied, met name de klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit'', aldus Europees Commissaris Stavros Dimas (Milieu).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.