Home

Achtergrond

Geen versoepeling verbod vloeistof in vliegtuig

De meerderheid van de EU-ministers van Verkeer voelt er niets voor het verbod om vloeistoffen mee te nemen aan boord van een vliegtuig op korte termijn te versoepelen.

Dat bleek vandaag tijdens een EU-beraad in Luxemburg. "We moeten vooroplopen bij de klantvriendelijkheid, maar we mogen de veiligeid niet uit het oog verliezen'', zei minister Camiel Eurlings na afloop.

Veel passagiers ergeren zich eraan dat ze geen flesje water of andere drankjes mee het vliegtuig in mogen nemen. Het Europees Parlement heeft erop aangedrongen de maatregel, bedoeld om te voorkomen dat er vloeistofbommen aan boord worden gesmokkeld, te schrappen.

De Europese Commissie stelde vrijdag voor om het verbod de komende jaren geleidelijk af te bouwen. Maar onder meer Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië en Nederland vinden dat niet verantwoord zolang er geen apparatuur voorhanden is om gevaarliijke vloeistoffen op te sporen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.