Home

Achtergrond

Geen termijncontract rauwe melk

De ontwikkeling van termijncontracten voor rauwe melk en andere zuivel door Eumix is gestopt.

Dit meldt de familie De Haan, drijvende kracht achter Eumix. Voor het stopzetten worden diverse redenen genoemd. De twee Franse en Britse partners van Eumix hebben besloten om niet verder mee te gaan met de lancering van een zuivelcontract via EUMIX. Dit vindt zijn oorzaak in recente ontwikkelingen in de markt en de politiek, waardoor de risico’s voor de termijnhandel te groot zijn geworden.

Door het toegenomen gevaar van weer meer marktingrijpen bijvoorbeeld kan het moeilijk worden nog 'zuivere' termijncontracten aan te gaan. Ook de toetreding van Euronext Liffe en Eurex tot de zuiveltermijnmarkt spelen mee, evenals problemen om een acceptabele referentie prijs voor spot melk te ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.