Home

Achtergrond

Geen tegenstem voor nieuwe voorzitter Senaat

De Senaat heeft vandaag René van der Linden als nieuwe voorzitter gekozen.

De CDA'er was de enige kandidaat en kreeg geen tegenstem. Wel stemden drie senatoren blanco en waren twee stemmen ongeldig. Vijf Eerste Kamerleden waren niet bij de vergadering aanwezig en de overige 65 stemden voor.

De 65-jarige Van der Linden is de opvolger van Yvonne Timmerman-Buck, eveneens van het CDA. Zij leidde de Senaat sinds 2003 maar had aangegeven haar lidmaatschap te willen beëindigen. Ze is onlangs benoemd tot lid van de Raad van State.

Van der Linden zit sinds juni 1999 in de Eerste Kamer. Hij was eerder staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en Tweede Kamerlid. Ook was hij drie jaar voorzitter van het parlement van de Raad van Europa. Deze club van 47 landen maakt zich sterk voor democratie en mensenrechten en is de moederorganisatie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.