Home

Achtergrond

'Geen inmenging onderzoek invriezen eicellen'

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) wil zich niet bemoeien met de plannen van het AMC in Amsterdam om eicellen te gaan invriezen voor vrouwen die op latere leeftijd kinderen willen krijgen.

De overheid moet zeer terughoudend zijn om zich te mengen in wetenschappelijk onderzoek, zei de staatssecretaris vandaag in een debat met de Tweede Kamer.

De Kamer voelt niets voor de voornemens van het AMC, maar volgens Bussemaker is het niet zo dat vrouwen zich nu al massaal kunnen aanmelden voor deze nieuwe behandeling. Het gaat alleen nog maar om onderzoek waarvoor het AMC nog toestemming moet vragen bij een commissie voor wetenschappelijk onderzoek op mensen (CCMO). De staatssecretaris gaat ervan uit dat het ziekenhuis zich bij verdere plannen zeer terughoudend zal opstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.